diumenge, 14 d’abril del 2019

TOT EMPAITANT UNS ULLS DE LLUM : ELS MIXUS

La seva veu ressonava. De fons , Enya cantant en  el televisor. El silenci total i persisent d’un món pensat , es va esvanir de cop. L’Aseret es veié asseguda i immòbil al sofà de Cal Cansdemesavall. L’ Aquil·les  se la mirava des del respatller de la butaca. L’Ulisses era assegut a la seva falda.
La mirada del seu mix intensa i intel·ligent , l’ intrigava i alhora l’asserenava. Què pensava? Què li deia? Immòbil  o relaxat en postures impossibles arran del buit. La mirada fixa, sense parpelleig. Només les orelles atentes se li movien lleugerament. Amb els sentits a flor de pell i aquell saber estar pacient de gran caçador.
Qui dormia a la falda fet un cabdell negre i suau, era l’Ulisses. Gaudia del sol del migdia que entrava per la porta del terrat. Sense necessitat de contemplar-la li buscava la falda quan volia moixaines.  Era el juganer inquiet que s’amagava a qualsevol racó de casa i negre com era, es perdia més de tres cops cada dia. Era el rei del camuflatge a l’ombra. Es feia fonedís.
L’Aseret l’amanyagà agraïda, tot dient-li fluixet a cau d’orella :
-Ets la meva ombra bosquerola, oi, Mixi?
La mirada rodona i encantada del Mixu parlava sola.
Un geloset que no perdia pistonada, no parava d’enviar-li mirades verdes i hi afegia mèus de jo també t’he rescatat de la nit més fosca .
-Gràcies, Cuqui!- i  acariciava el clatell i les orelles de l’Aquil·les, mentre hi afegia - Heu de saber que la Helen també  m’ha tret d’un pou tot volant.
L’Aseret, bruixa d’amagatotis, de sol i de serena, de mirar horitzons, i estudiosa de vols d’ocell, avui s’havia perdut sense solta ni volta i  s’havia trobat revoltant per camins que no duien enlloc.
Asseguda al sofà havia pres consciència que els seus Mixus, caçadors experimentats, l’havien salvada. Tot empaitant ombres misterioses i uns ulls de llum en la fosca més tenebrosa, s’havia escapat d’un món caòtic i silenciós. Això sí, un món curull de camins.
Va deixar l’Ulisses damunt el sofà. Feu tres respiacions profundes i alleujada, se’n va anar a fer el dinar.

                                                                            I fins aquí, aquest conte!
                                                                            Hi haurà més aventures?????

1 comentari:

  1. Sembla que se li han acabat els problemes a l'Aseret, sort en té dels seu mixus...
    L'Aquiles espavilat com ell sol, sempre a l'aguait de nous misteris amb els seus ulls verds, i l'Ulises tan mimós ell, demanant que l'amanyaguint, que per alguna cosa era l'ombra de l'Aseret...
    I ara doncs tots cap a dinar, que les aventures sempre obren la gana.
    Petonets.

    ResponElimina