dissabte, 14 d’abril del 2018

LES REINES DEL CARRER MAJOR : ORENETES I FALZIES.


La Tsuit i la Txirrip, orenetes, acaben d’arribar del seu viatge africà i fan dues voltes alegres a Cal Cansdemesavall. Saluden amb tsuits i txirrips la seva amiga Aseret.
La nostra bruixa tot just té temps de saludar-les amb la mà que les orenetes continuen el seu camí de salutacions alegres per tot el poble de Perafita. Tenen pressa per retrobar el niu i estaran ocupades tot el dia, ho sap de cada any. Si estan de sort i el troben sencer, només els caldrà fer-hi endreça, sinó els tocarà refer-lo i apa, a pastar fang amb brins herba per construir-lo de nou.
L’Aseret contenta de reveure-les, inicia un seguit de rituals de primavera al seu terrat. Primer adormirà els Mixus en un son profund, no fos cas que de l’emoció, comencessin a caçar a fora d’hora tota mena d’ocellics. Enfilada a la taula gesticula i xerroteja imitant les orenetes. De tant en tant submergeix una escombreta d’herbes aromàtiques i flors seques dins una palangana d’aigua d’olor i n’espargeix el líquid amb amples revolades. Fins a quatre vegades i mentre revolta la taula tot simulant el vol d’oreneta. Pel mes de març, pel mes d’abril, pel mes de maig i per la Tsuit i la Txirrip, portadores de primaveres.
 -Llarga vida per tu, Tsuit! Llarga vida per tu, Txirrip! Orenetes estimades!.- I, l’Aseret en aquest punt, pren forma d’oreneta i li falten ales i ganes d’ anar-les a  cercar.
                                                                     Continuarà

2 comentaris:

  1. Jo, com L'Aseret, ja he vist orenetes...Ves per on, si és amiga de les orenetes, segur que és una bruixa bona, perquè Aquests ocells són amics de les bones persones siguin bruixes o no. I si li falten ales...
    Petonets, Teresa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si li falten ales, ja sap qui li donarà un cop de mà. Oi,senyoreta?

      Elimina