dilluns, 5 de juliol del 2021

TROBADA D'ESCRIPTOR@S, IL·LUSTRADOR@S, LLETRAFERID@S I AMANTS DELS LLIBRES

Amb motiu d’un Sant Jordi d’estiu que ningú s’esperava, a Perafita l’any passat vam celebrar una trobada d’escriptors, il·lustradors, lletraferits i amants dels llibres en general. Fou una festa matinal al Parc dels Gronxadors , rebatejat amb les Margaridoies. Ens hi vam trobar una colla que ens estimem la paraula escrita i dita en veu alta, que ens estimem els dibuixos i fer-los, que ens estimem els llibres, fer-ne o llegir-los per nosaltres o en veu alta, conservar-los, interpretar-los o  recrear-los. La Caruca Ballesteros creadora de mons màgics ens va guarnir l’espai amb el color més poètic i caçador de paraules, caçapapallones multicolors, penjats de les moreres, eren la metàfora més alegra i visual dels llibres. El Parc per unes hores va ser exponent de poesia i literatura viva, la més nostra i de tradició oral. Les parades joves i d’esperit jove, que esdevenen clàssics en forma de llibre, la dels autors participants i les parades de vell, on hi trobes tresors que no t’esperes. Els il·lustradors tan estimats com necessaris en la nostra infantesa, perquè ens fan somiar i ens fan llegir, i alhora tan poc reconeguts. Ens hi vam aplegar els més petits de Perafita, tot i essent temps de vacances, el públic més amatent, i veïns de Perafita amb  nouvinguts de la comarca i de més enllà. Poetes i escriptors, rapsodes, dramaturgs i contistes vam desgranar en un recital les nostres creacions en un parell d’hores. Érem del Lluçanès, del Ripollès, d’Osona. Va ser un dia especial, joiós, necessari i tot una descoberta i ens va agradar tant que volem repetir-lo, per això  el dia 23 de juliol, divendres al matí i de 9 a 1, ens trobareu una altra vegada al Parc dels Gronxadors o de les Margaridoies.

Esperem comptar amb els autors i il·lustradors de l’any passat, de moment han confirmat la seva assistència, Maria Nogué, Gabriel Salvans, Lluís Vila, Ramon Breu, Xavier Pujol, Ton Baig, Roser Viñas, Subi, Eloi Casadevall i Gerard Bosh. En aquesta edició també vindran, de moment, Josep Riera, Vicenç Ambròs , Frederic Tormo Reig i Núria Iglesias.

De parades de llibres de vell hi haurà la de la Núria Brunet. Si algú té ganes de fer parada de llibres de vell per vendre, compartir o intercanviar, que ens ho faci saber abans del dia 18 de juliol ( a la Leti : perafitabiblio@hotmail.com , o a mi, Teresa : teresa.ribera@gmail.com).

Ho organitzem : en Nan Orriols, la Leti Caballé i una servidora, que som Els Ocells, els mixus, senglars i cocodrils., amb l’ajuda de l’Alícia Gonzàlez , la Maribel Padrós, la Ioli Icart, la Sara Alonso, la Maria Manzanares, si la tenim per aquí,  l’empenta del Club de Lectura de Perafita i Clubs de fans de lletraferits i artistes.

No sabem si l'Aseret donarà senyals de vida, no perdem l'esperança ni la paciència.

Hores d'ara tenim l'esperança de poder fer la Trobada. El que sí  no podrà ser, és l'esmorzar perafitenc.

 

1 comentari:

  1. M'hagués agradat venir, però aquets dies ma germaa estaven de vcances i jo sola per carreteres desconegudes no m'hi atraveixo...
    Petonets, Teresa.

    ResponElimina