divendres, 22 de juny del 2018

Les reines del carrer Major : Orenetes i falzies 2


Caldrà fer un preparat de descontaminació i no pot perdre el temps. Per recuperar la forma humana refà el ritual de primavera a l’inrevés, això  és començant pel final. Desperta els Mixus del seu son encantat, segur que no heu vist mai uns ajudants més eficients. L’activitat esdevé frenètica a la cuina de Cal Cansdemesavall. L’espai sembla que tingui vida pròpia, s’eixampla i s’estreny amb la taula que es mou i les portes dels armaris que s’obren i es tanquen soles. L’Aseret no toca de peus a terra i els Mixus no paren quiets.
-Aquiles, un grapat d’argila tova.
-Ulisses, vint codolells de riera.
I l’olla al foc que ja arrenca el bull.
-Aquiles, una branca de romaní, dues de farigola i set fulles de llorer.
-Ulisses, cent grams de carbó vegetal.
L’ Aseret des de la finestra crida:
-Garsa garseta, em portes una buina, si us plau?
L’un darrera l’altre els ingredients cap dins de l’olla i  ja fan xup xup amb alegria.
-Aquiles, una mica del teu pipí.
-Ulisses, una mica del teu pipí.
Apa! Fins i tot pixats de gat i caca de vaca! Però això no és tot, perquè el toc final será una magnífica escopinada de bruixa i el vapor fumejant prendrà un color gris marengo que omplirà la cuina fins a concentrar-se en una mena de mànega prima que s’escaparà per la llar de foc, xemeneia amunt. Un cop a fora, el veurem convertit en nuvolet gris marengo, que parat sobre la bassa de les granotes, deixa anar una plugeta fina durant tres minuts, fa una parada de tres minuts de repòs i tres minuts més de pluja fina. Un ventet suau l’ha empès cap a l’indret de Bassès i ha visitat totes les basses, totes les fonts i tots els rierols del municipi.
                                                               Continuarà
                                                           

2 comentaris:

  1. Té molta sort l'Aseret amb aquests ajudants que l'ajuden a fer la pòcima de descontaminació...
    Però jo em pregunto, amb tots aquests ingredients tan especials que després de fer xup-xup, deixen anar aquesta fumarola, que es converteix en un núvol, realment el plugim que deixarà anar descontaminarà l'aigua??? Potser haurien d'haver triat aquestes herbes màgiques que es cullen la nit de Sant Joan, que són molt aromàtiques i perfumarien l'aire de tot el poble!!!
    Petonets , Teresa.

    ResponElimina
  2. Ui, la màgia d'una bruixa! Mai saps per on anirà...i no sé d'on treu la fòrmula. Veurem com acaba tot plegat.

    ResponElimina